Kabeljauw en scampi

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de beide fonds, de , de Pernod en de in een sauteuse en laat de vloeistof reduceren tot de helft.
  2. Voeg dan de toe en laat opnieuw reduceren totdat de saus de gewenste consistentie heeft bereikt.
  3. Neem de sauteuse van het vuur en klop de koude klontjes erdoor.
  4. Breng tot slot op smaak met en .
  5. Verdeel de in 4 stukjes van elk ca. 100 gr.
  6. Wrijf ze aan beide zijden in met wat .
  7. Verhit de in een pan en bak de aan beide kanten kort aan.
  8. Neem de vis uit de pan en laat hem op een koele plaats rusten.
  9. Bak nu de ’s kort aan in dezelfde olie en laat deze daarna ook rusten.
  10. Steek uit de plakjes fleurons (kleine vormpjes; b.
  11. v.
  12. maantjes of bladeren).
  13. Bestrijk deze met .
  14. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze in 10 min.
  15. goudbruin in een voorverwarmde oven op 200° C.
  16. Zet de en de ’s gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
  17. Leg de fleurons in het midden van 4 voorverwarmde borden.
  18. Plaats daarop de stukken .
  19. Drapeer de ’s er omheen.
  20. Lepel de kreeftensaus over het geheel.
  21. Garneer met een takje , een schijfje en een kersttomaatje.
  22. Geef er schijfjes bij, besmeerd met .
  23. Serveer met een glas beendroge, witte wijn zoals een Muscadet de Sèvre et Maine sur lie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
  • roomboter, bladerdeeg, stokbrood, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room, roomboter, roomboter
  • scampi is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
  • kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
299 kcal
14%1196 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
22%16 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
16%4 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kabeljauw en scampi's in kreeftensaus