Allergie informatie: Grietfilet met sinaasappelsaus en gesmoorde witlof
Terug naar het receptIngrediënten
- 600 gram grietfilets
- 150 gram champignons
- 5 struikjes witlof
- 30 gram boter
- 200 milliliter droge, witte wijn
- zout
- witte peper
- 1 dessertlepel suiker
- voor de sinaasappelboter:
- sap van 2 sinaasappels
- sap van 1 citroen
- schil van 1 sinaasappel
- 25 gram suiker
- 1 eetlepel water
- 75 gram roomboter
- 400 milliliter visfond
- 15 milliliter champagne
- 15 milliliter wodka
- voor de uien :
- 30 zilveruitjes
- 400 milliliter rode wijn
- 200 milliliter rode port
- 5 centiliter rode balsamicoazijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
Meer Recepten
- Rundergehakt met Munt
Met gehakt, sjalot en ketoembar uit Thailand
4 porties - 20 minuten
Vlees - 34533 - Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Tofu met wokgroenten
Met tofu, winterwortel en rijst uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Vegetarisch - geertjeweiland - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Oud Hollandse erwtensoep
Met spliterwten, spek en rookworst uit Nederland
8 porties - 2 uur en 30 minuten
Soepen - azuro