Recensies van Gravad laks
Terug naar Gravad laksRecensies
-
Hoe zet ik de zalmfilets gedurende twee dagen onder druk? : Neem twee eikenhouten plankjes (ca 50 x 20 cm) afhankelijk van koelkastbreedte. Boor op de 4 hoeken van de planken een gat (ca 6 mm doorsnede). bevestig op de 4 gaten van de onderste plank een schroefdraadstangetje met twee rondellen en moeren boven en onder. Leg de beide zalmfilets geprepareerd zoals aangegeven op de onderste plank en dek af met de andere plank daarbovenop, zodat nog een stukje van de draadstang daarbovenuit steekt. Draai aan met 4 vleugelmoeren om de gewenste druk te bekomen (ipv van conservenblikken of andere gewichten, dit is geklungel). Plaats vervolgens het geheel in de koelkast(tenminste 2x24u)en draai elke 12 uur het geheel om.Louk Koopmans gaf dit recept 5/5 sterren