Gevulde makrelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de makreel schoon, verwijder de ingewanden maar laat de kop er aan zitten
    bedruppel van binnen met 2 eetlepels van het citroensap.
    Van binnen en van buiten inwrijven met zout en peper.
    De vissen ten minste 30 minuten laten rusten (een paar uur in de koelkast zetten kan ook).
    Maak de bosuitjes schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    De walnoten in stukjes breken of hakken.
    De verse koriander wassen, drogen, de blaadjes afritsen en fijnsnijden.
    Voor de vulling de halve granaatappel in stukken breken, de pitten er met de vingers uitpeuteren en meteen de zachte velletjes verwijderen.
    De granaatappelpitten met de pijnboompitten en de rozijnen mengen en met zout, peper en de gemalen koriander kruiden.
    De oven voorverwarmen op 200°C (heteluchtoven niet voorwarmen, straks op 180°C zetten).
    De makrelen vullen met het granaatappelmengsel en naast elkaar in een ovenvaste schaal leggen.
    Afdekken met aluminiumfolie (de glimmende kant naar onderen) en de schaal in het midden van de oven schuiven.
    De vissen ongeveer 20 minuten laten garen, de folie verwijderen en ze nog circa 20 minuten langer stoven.
    Bij hele vissen is het moeilijker vast te stellen of ze helemaal gaar zijn.
    Doorgaans is op dat moment de vis al een beetje te gaar is.
    Daarom:
  2. op het dikste deel van de vis met een mes voorzichtig een snee maken en de snee iets opensperren.
    Ziet het er niet glazig meer uit, dan is de vis perfect en kan hij op tafel.
    De , knoflook, en mengen met het overgehouden en de en op smaak brengen met sumak, en .
    De schaal uit de oven nemen en er de -notensaus over verdelen.
    Meteen serveren.
    Lekker met notenrijst met uien en wortelsalade met sinaasappel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
102 kcal
5%408 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde makrelen