Gestoofde kabeljauw met worteltjes en puree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kabeljauw onder de kraan af en dep daarna droog.
  3. de kabeljauw met ruim en druppel er het over.
  4. Schrap de wortels en snijd de kontjes eraf.
  5. Laat de wortel verder heel.
  6. Zet ze op met een klein beetje water en 50 gram boter.
  7. Als de gaar zijn, afgieten en vocht opvangen.
  8. Doe ze in een afgedekte schaal, strooi de erover en houdt de in de oven op 70 graden C.
  9. Bereiding:
  10. Snijd de 0,5 julienne, de in stukjes en smoor dit met de overgebleven .
  11. Voeg ook de laurier toe.
  12. Smoren totdat de uien glazig zijn.
  13. Afgieten en het sap opvangen.
  14. Druk het groentemengsel met een lepel in de zeef flink uit, zodat geen smaakjes verloren gaan.
  15. Zet nu een grote pan op laag vuur.
  16. Doe hierin de kabeljauw.
  17. Leg de vis eerst met de binnenkant op de bodem, daarna direct omdraaien en maximaal afhankelijk van de dikte 7 minuten te stoven.
  18. De vis moet van binnen nog glanzend zijn.
  19. Schep de kabeljauw uit de pan en leg daarna de kabeljauw in een afgedekte schaal en houdt het in de oven op 70 graden C.
  20. Voeg het nat van de gestoofde kabeljauw samen met het nat van de .
  21. Doe er ook een maggiblokje en 2 eetlepels voor de byte bij.
  22. Bindt de saus met een beetje maïzena.
  23. Een verwarmde bord opmaken met één filet en een paar wortels.
  24. Giet er wat van de saus over en serveer met wat puree.
  25. Eventueel garneren met wat verse peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup
  • ketchup en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
178 kcal
8%712 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%32 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%4 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gestoofde kabeljauw met worteltjes en puree