Allergie informatie: Abon ikan gabus (Gepocheerde kruidige forel)
Terug naar het receptIngrediënten
- 500 gram forel
- 3 deciliter dikke santen
- zout
- boemboe:
- 1 theelepel ketumbar
- 0,5 theelepel djinten
- 0,5 theelepel witte peper
- 2 theelepels suiker
- 3 sjalotjes
- 5 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 centimeter laos
- 3 centimeter kunyit
- 1 theelepel asem
Meer Recepten
- Kruidige aardappeltjes
Met aardappels, knoflook, tijm uit Nederland
4 porties - 35 minuten
Bijgerechten - lindabax - Sambal Tempe
Met tempe, ikan terie en knoflook uit Indonesie
4 porties - 20 minuten
Bijgerechten - 34533 - Forel met tomaat en tijm (BBQ)
Met forellen, tomaten en tijm uit Nederland
4 porties - 30 minuten
BBQ - jaccor - Gulai Kepala Ikan (Vissenkoppen in een pittige kokossaus)
Met vissenkoppen, kokosnoot en serehstengel uit Indonesie
4 porties - 45 minuten
Vis en schaaldieren - jaccor - Atjar Ikan (makreel in zure saus)
Met makreel, kokosmelk en lomboks uit Indonesie
4 porties - 1 uur
Vis en schaaldieren - jaccor