Stamppotje van zoete aardappel met mozzarella en lenteui

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete of yams en snijd ze in plakken van 1-2 cm dik.
  2. Doe de schijven in een pan met ruim kokend water en kook de ongeveer 20 minuten tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.
  3. Roerbak de en de lenteui 5 minuten en snijd de mozarella in blokjes van 1 cm.
  4. Als de zoete gaar zijn, maak er puree van met een stamper (geen staafmixer) en mix de lenteui en de erdoorheen.
  5. Voeg ook de mozzarellablokjes en wat zout en peper toe en laat het geheel in een overschaal in een voorverwarmde oven (180 graden C) nog zo'n 20 minuten op smaak komen.
  6. Haal dan de stamppot uit de oven en laat even afkoelen voor het serveren.
  7. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Stamppotje van zoete aardappel met mozzarella en lenteui heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies
RESET

Zojuist dit stamppotje op tafel gezet als 'bijgroente', 't was heerlijk. 't is een makkelijk recept, je kan het van te voren klaarmaken bij een buffet.
Linda Bergsma 6 augustus 2013
Ga ik snel proberen, ik ben helemaal van de zoete aardappel sindskort.
Jeanette 4 februari 2013
Super lekker!
Daphne 29 januari 2013
Heerlijk, ga het vaker maken.
Thea 28 januari 2013
Erg lekker!
Marianne 30 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
652 kcal
32%2608 kcal
Vetten
142 g.
203%568 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
52 g.
20%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stamppotje van zoete aardappel met mozzarella en lenteui