Risotto met prei, wilde paddenstoelen en pompoenmaantjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maken van de bouillon:
    Snijd ongveer 10 cm van het groene gedeelte van de prei en bewaar de rest.
  2. Snijd de en de in grove stukken.
  3. Doe alles samen in een kookpot en giet 1 liter water over de groenten.
  4. Kruid met zout en voeg de peperkorrels toe.
    Laat 15 minuten koken.
    Zeef de bouillon.

    Pompoen:
    Snijd de pompoen in maantjes van ongeveer 2 cm dik (niet schillen).
    Leg de maantjes met de schil naar beneden op een ingevette bakplaat en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
    Bak de maantjes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Risotto:
    Snijd de rest van de prei in dunne ringen.
    Breng de bouillon aan de kook.
    Verhit wat olie in een pan en stoof de prei met de knoflook.
  5. Voeg de rijst toe en laat even meebakken.
    Voeg de witte toe en laat 5 minuten stoven.
    Voeg beetje per beetje de warme bouillon toe en laat steeds de bouillon volledig opgenomen worden alvorens weer bouillon toe te voegen.
    Wanneer de rijst 'al dente' is, met en .
  6. Voeg de bladpeterselie en de mascarpone toe en 3/4 van de Parmezaanse kaas en roer alles door elkaar.

    Paddenstoelen:
    Reinig de paddenstoelen (niet met water maar met een borsteltje) en snijd in grove stukken.
    Verhit wat olie en bak de paddenstoelen.
  7. Kruiden met peper en zout.

    Serveren:
    Serveer de rijst op een bord.
  8. Schep de paddenstoelen er bovenop en omring de rijst met pompoenmaantjes.
  9. Strooi er wat over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • parmezaanse kaas en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mascarpone en parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
533 kcal
26%2132 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Risotto met prei, wilde paddenstoelen en pompoenmaantjes