Ratatouille

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in stukken en de in halve dikke plakken.
  2. Bestrooi ze met en doe ze in een vergiet.
  3. Het onttrekt vocht aan de groente zodat de smaak nog intenser wordt.
  4. Laat 1 uur staan.
  5. Snijd de ui in ringen, verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak de uiringen tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
  6. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
  7. Snijd de paprika in grove stukken, haal de uit het vergiet en dep ze droog.
  8. Bak de paprika en de al omscheppend mee met het uimengsel.
  9. Schep de tijmblaadjes door de groente, doe het deksel op de pan en laat de groente 20 minuten sudderen.
  10. Dep de droog, verhit in een koekenpan de rest van olie en bak hierin de .
  11. Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze onder in kokend water, leg ze daarna in een kom met koud water em pel de schil eraf.
  12. Snijd de tomaten in stukken.
  13. Voeg de tomaten en de toe aan het auberginemengsel en laat de groente 15 minuten zonder deksel op laag vuur sudderen tot het meeste vocht is verdwenen.
  14. Schep af en toe om en om.
  15. Breng de ratatouille op smaak met en .
  16. Lekker met rijst.
25
25
25

Variaties op Ratatouille

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ratatouille
VariatieAantalGang
Ratatouille8Groentegerechten
Ratatouille met kipfilet1Groentegerechten
Romige visratatouille1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
65 kcal
3%260 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ratatouille