Balsamicobietenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd de verpakking van de gekookte bieten open, haal er 400 gram uit en zet het aanwezige bietenvocht apart.
  2. Snijd de bieten in schijven van ca. 4 mm dikte en maak van de plakken reepjes met een breedte van ca. 1 cm.
    Doe de bietenreepjes in een roestvrijstalen pannetje en voeg daarbij: 50 milliliter water, 4 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel appel/perendiksap (of 1 eetlepel appel/perenstroop), 1/2 theelepel zeezout, zwarte peper uit de molen en 1 theelepel ras-el-hanout.
    Roer alles goed door elkaar.
  3. Laat dan het mengsel een kwartiertje zachtjes trekken op een lage warmtebron.
  4. Zeef dan het vocht uit de bietreepjes en doe het vocht bij het achtergehouden bietensap.
  5. Versnipper de rode en bak de snippers in een wok in 2 eetlepels glazig, samen met 1/2 theelepel komijnzaadjes, 1/2 theelepel en de dillezaadjes.
  6. I.p.v.
  7. het en de komijnzaadjes kun je ook een theelepel 6-kruidenmix toevoegen.
  8. Schenk na een paar minuten een scheut van het rode bietensap bij de uisnippers en verwarm nog een tijdje door op restwarmte.
  9. Roer een scheutje door de en roer het maizenapapje door het resterende bietensap.
  10. Roer de zure room tot een gladde saus met een koffielepel bietensap en zet het roommengsel apart.
  11. Roer de bietenreepjes door de uisnippers en maak alles flink warm.
  12. Voeg dan het bietensap toe en warm even goed door.
  13. Zet de warmtebron uit en laat de bietjes nog even nawarmen op restwarmte.
    De bereiding van de tivallballetjes:
  14. Bak acht balletjes lichtbruin in een eetlepel olie.
  15. Rol de balletjes dan door een mengsel van: 1 eetlepels chillisaus, 1 theelepel strong tamari en 1 theelepel gembersaus.
  16. Rol de balletjes dan nog even door de warme pan, zodat ze mooi gaan glanzen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
140 kcal
7%280 kcal
Vetten
1 g.
2%2 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Balsamicobietenschotel