Witte selderijballetjes met witte selderij, ui en tomaat

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Kuis de witte , ontdraden en in stukjes van 1/2 cm snijden.
  2. De bladeren mogen er ook bij op de zelfde manier gesneden.
  3. Laat de witte bijna gaar koken in water met wat .
  4. Ondertussen de kuisen en in reepjes snijden.
  5. Indien U verse gebruikt, deze 1 minuut in kokend water dompelen en het vel verwijderen, in stukken snijden en pitten verwijderen.
  6. Het met de en verkruimelde goed mengen, maak er dan balletjes van, iets groter dan soepballetjes.
  7. Giet de af, bewaar de en het kookvocht.
  8. Doe de in de grote kookpan en laat de zweten tot ze doorschijnend worden, opgepast niet bruinen.
  9. Giet wat kookvocht bovenop.
  10. Doe dan alle overige groenten erbij en overgiet deze met het kookvocht, iets hoger dan de groenten, even roeren Het tomatenconcentraat bijvoegen tot U de gewenste kleur bekomt. (eventueel) De klontjes erin om het zuur van de wat weg te werken.
  11. en naar smaak.
  12. Laat dit alles aan de kook komen al roerend.
  13. Zet nu uw stoofpot op het kleins mogelijke vuurtje en plaats de balletjes boven de groenten in het kookvocht.
  14. Indien U ze allemaal niet kunt plaatsen, wacht dan tot deze verkleuren en leg de rest er bovenop.
  15. Na 10 minuten kijken of uw stoofpot lichtjes kook, anders het vuur iets verhogen.
  16. Het overblijvende kookvocht gebruiken om de stoofpot wat vloeibaarder te maken, indien nodig.
  17. Lekker een 3 à 4 uur laten sudderen, soms wat omroeren om verbranden te vermijden.
  18. Als laatste met wat bloem in water vermengd of express dikmiddel wat bijwerken en nog even laten koken, deze stoofpot mag redelijk dik zijn, vooral niet soepachtig.
  19. Kan eventueel ook met groene , de smaak van de komt er dan wel meer tot uiting. (variante naar smaak) Ik bereid deze stoofpot in een grotere hoeveelheid, we eten er lekker van met wat bloemige gekookte aardappelen.
  20. De rest na afkoeling doe ik dan in porties en de diepvrieskast in.
  21. Zoals alle stoofschotels zijn ze nog lekkerder de dag na bereiding.
  22. Wel enkele uren werk, maar echt de moeite waard, vooral als je er dan nog in de vriezer zitten hebt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
539 kcal
26%3234 kcal
Vetten
45 g.
64%270 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witte selderijballetjes met witte selderij, ui en tomaat