Stoofschotel Douwe een Frysk– France recept

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen.
  2. Pel en snipper en de knoflook.
  3. Maak de en schoon en snijd in kleine stukjes.
  4. Verhit de olie in een braadpan en voeg de spekdobbelsteentjes toe.
  5. Spekjes goed uitbakken en er even uithalen.
  6. Daarna vlees rondom bruin bakken.
  7. Bak de en knoflook 2 minuten mee.
  8. Uitgebakken spekjes weer toevoegen.
  9. Schenk de Beerenburg, rode wijn en heet in de pan en breng het vocht aan de kook.
  10. Voeg de kruidenbouillon, sinaasappelschil, , , en toe.
  11. Laat het vlees en toevoegingen met deksel op de pan 1 uur (bij 1½ uur) zachtjes sudderen, regelmatig roeren.
  12. Roer de , olijfstukjes, en de stukjes ananas door de saus en laat het vlees nog eens een ½ uurtje zachtjes stoven.
  13. Voor de toevoeging van de crème fraîche de sinaasappelschil verwijderen.
  14. Roer de crème fraîche door het gerecht.
  15. Roer de maïzena met 3 eetlepels glad en bind hiermee het vocht.
  16. Breng op smaak met wat en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
648 kcal
32%2592 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofschotel Douwe een Frysk– France recept