Stoofpotje hazenbout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snipper de fijn.
  2. Snijd de in plakjes.
  3. Steek de in een laurierblad.
  4. Verkruimel de plakken .
  5. Klop het in een kommetje los.
  6. Bestrooi de hazenbouten met .
  7. Verhit 100 gram in een braadpan en bak de hazenbouten rondom bruin.
  8. Bestuif de bouten met .
  9. Voeg de toe en bak het even mee.
  10. Schenk de in de pan.
  11. Voeg de met wortelplakjes en toe.
  12. Stoof het geheel in 1,5 uur afgesloten gaar.
  13. Neem de hazenbouten uit de pan en snijd het vlees in stukjes.
  14. Verwijder de met .
  15. Leg het vlees terug in de pan.
  16. Snijd de in plakjes en voeg ze met de en toe aan het gerecht.
  17. Stoof het geheel nog 30 minuten op laag vuur.
  18. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  19. Verdeel het gerecht over 4 ovenvaste schaaltjes en bestrooi ze met .
  20. Rol het brood iets uit en bestrijk de bovenkant met .
  21. Leg op elk schaaltje een sneetje brood met de boterkant naar boven.
  22. Plak de randen vast met het .
  23. Plaats de schaaltjes in het midden van de oven tot het brood bruin kleurt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en ontbijtkoek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, stroop, casinobrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, champignons, stroop
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
491 kcal
24%1964 kcal
Vetten
33 g.
48%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofpotje hazenbout