Mexicaanse chili con carne

Ingrediënten

+ -
print

450 gram rode kidney bonen (var. : bruine bonen)

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de de avond ervoor in voldoende koud water en laat ze minimaal 12 uur weken.
  2. Kook ze in het weekwater in ca. 30 – 45 min.
  3. gaar.
  4. Giet ze af in het vergiet.
  5. Vang het kookvocht op en houd apart.
    Gebruik eventueel als alternatief voorgekookte uit blik.
  6. Laat deze uitlekken in het vergiet maar vang ook hier het vocht op en bewaar het.
    Verhit de in een grote ketel of hapjespan.
  7. Snipper de ui fijn en fruit ze licht aan.
  8. Pers de erboven uit.
  9. Fruit kort mee en voeg het gehakt toe.
  10. Bak het gehakt gedurende 10 min.
  11. en maak het ondertussen rul met een vork.
  12. Ontdoe de ’s van zaadlijsten en zaadjes.
  13. Snijd ze in stukjes en voeg ze toe.
  14. Snijd het heel klein en voeg toe.
    Stamp, maal of wrijf de korianderzaadjes fijn en voeg ze toe.
  15. Voeg de toe.
  16. Voeg een kopje bonenvocht toe, het bouillonblokje, de tomatenpulp, de , de , de en de .
  17. Roer alles goed door en breng aan de kook.
  18. Laat minimaal 35 min.
  19. garen op een zacht vuurtje met deksel op de pan.
  20. Langer mag ook maar pas op dat de niet stuk koken en dat de chili niet te droog wordt.
  21. In dat geval nog een beetje bonennat toevoegen.
  22. Maak tot slot op smaak met eventueel wat en .
    Serveer in diepe borden.
    Zet voor de die-hards het flesje op tafel.
  23. Blussen met Mexicaans bier:
  24. Corona extra, is dan de volgende stap! (De Mexicanen voegen daar een schijfje limoen en een beetje aan toe).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (22)

Mexicaanse chili con carne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 22 recensies
RESET

Idd, zeer goed recept en goed uitgelegd, alvast bedankt hiervoor, ben benieuwd of mijn vriendin het ook goed vindt???
Nas 21 augustus 2014
Klinkt misschien raar maar voeg eens een stukje bittere chocoladereep toe, geeft net dat stukje onbekendheid en dat he? gevoel. Ik maak het vaak en in grote hoeveelheid.
Frank 21 december 2013
Goede basis om je eigen Tex Mex Chili te maken.
Cancun 26 oktober 2013
Fijn recept. Het boullionblokje geeft het die vleessmaak die je normaal met gehakt niet krijgt.
Frans 7 oktober 2013
Heerlijk recept ik heb het vandaag gemaakt wel ik heb er nog wel wat extra kruiden aan toe gevoegd, komijn, kervel, gember kaneel en een half bouillionblokje extra en in plaats van 400 heb ik er 800 g... Lees reactie
Sigrid 7 september 2013
Prima recept, gemakkelijk aan te passen aan je eigen smaak. Ik maak het regelmatig, en dan lekker soppen met ciabatta brood. Jammie!
Rob 5 juli 2013
Bedankt voor het recept maar het vocht van peulvruchten bewaren is geen optie. Lees over fytinezuur of gooi het gewoon weg.
Ron 22 maart 2013
Super lekker zo.
Johan 13 maart 2013
Sinds ik klein ben al gek op chilli con carne ! In Mexico vroeg ik aan een meisje daar of ze dat kende. Ze keek me aan met een hele vreemde blik. Toen zei ze, "natuurlijk ken ik chili en vlees". Waaro... Lees reactie
Patrick 3 februari 2013
Heerlijk recept! Ik maak deze eens in de zoveel tijd en hij blijft lekker! Vandaag ga ik hem weer maken.
Denise 25 januari 2013
Proficiat. Buitengewoon heerlijk!
Maria 6 januari 2013
Is echt heel lekker, we hebben er allemaal van gesmuld :)
Riri 21 augustus 2012
Heerlijk recept, voor het eerst zelf gemaakt. Dit gerecht staat niet op de menu's hier op Sint Maarten.
Ron Verhaar 21 juli 2012
Wel oké hoor, alleen moeten er van mij wat meer pepers in, het heet tenslotte CHILI con carne. Wat meer kruiden doet het ook goed, zoals bijv. komijn, basilicum, oregano. Zeker komijn moet er in.
Nolbert 19 juli 2012
Een heerlijk recept, al diverse malen genoten, maar Nederlands bier smaakt er ook goed bij.
M.g. Pruijsten 5 juni 2012
Super recept, heb zelf de spaanse peper en cayenne peper weggelaten, want ik vond het voor mij te pittig worden.
M. Turkenburg 29 maart 2012
Heerlijke Chili con carne. Ik heb het gemaakt volgens recept. Echt heerlijk!
Annemarie 7 februari 2012
Heerlijke chili con carne! Wat baconvet maakt het geheel nog iets voller, maar echt heel erg lekker!
jeroen 23 januari 2012
Het recept was echt heerlijk! Heb het nou weer klaar gemaakt met chorizoworst,speklappen en gehakt dat smaakte ook heerlijk. Dat is het proberen echt waard. De corona smaakte ook heerlijk is het best... Lees reactie
raybert 27 november 2011
Het is zeker een lekker recept. Heb er ook zelf nog speklappen door heen gedaan,samen met chorizoworst en lekker! De citroen voor de corona is voor het randje schoon te maken dat klopt. Maar ik heb ... Lees reactie
Raybert 27 november 2011
Ben zelf een liefhebber van koken,en mij was gevraagd om chili con carne te bereiden. Nu had ik dit ettelijke jaren geleden wel eens gemaakt maar dan ook met stukjes verse ananas erdoorheen. Nu is d... Lees reactie
Dirkschepers@quicknet.nl 10 november 2011
Zeer lekker recept alleen een tip het citroentje bij de corona is in mexico niet voor in het bier maar om de rand van het flesje(waaruit je drinkt) schoon te maken.
17 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
606 kcal
30%2424 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
59 g.
22%236 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mexicaanse chili con carne