Irisch stew

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voor de lam, het vlees in grove stukken snijden.
  2. of lamsvlees bestrooien met .
  3. Het vlees mag wit zien van de .
  4. Deze zorgt er voor dat de stew zich bindt.
  5. Een scheut in de pan en als deze op temparatuur is het vlees erin doen en opletten dat het vlees niet aanbakt maar mooi egaal bruin wordt.
  6. Doe, nadat het vlees mooi bruin is, 500 mililiter runderbouillion erbij.
  7. Brengt de massa even aan de kook en laat dan het vlees in ongeveer 2 uurtjes lekker gaar worden.
  8. Vergeet niet af en toe te roeren.
  9. Let op.
  10. Op een klein vuur zetten!
  11. Schil de , snijd deze in grove stukken en leg dit bij het vlees.
  12. Dit doet u ook met de en .
  13. Als deze 3 ingredienten in de pan liggen, breng dan alles weer aan de kook.
  14. Is dit weer aan de kook, zet dan weer het vuur klein en laat dit alles lekker garen.
  15. Wel weer af en toe roeren.
  16. Op het einde van de bereidingstijd doet u de doperwten erin en roer alles rustig om.
  17. De zijn gaar dus deze behoren alleen opgewarmd te worden.
  18. Zet het vuur uit, breng het op smaak met en en doe als allerlaatste de erbij.
  19. Eventueel erbij en wat er wel bij moet is een goed gekoeld Irisch Beer.
  20. Een tip voor na het eten, een Irisch coffee en de avond is geslaagd.
  21. Smakelijk eten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
342 kcal
17%1368 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
55 g.
21%220 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Irisch stew