Zuurkoolschotel met gehakt en kerrie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de in kleine stukjes.
    even voorbraden en vrij snel daarna het erbij.
    Flink wat , en erbij.
    De puree/ die je erbij doet, naturaliseert het weer.
    Op het laatst het fruit erbij gooien.
    Gelijktijdig de even voorkoken (ca. 10 minuten) in een klein laagje water.
    En de puree bereiden van de , en .
  2. Wat kruiden toevoegen om deze op smaak te brengen (peper, , nootmuskaat).

    Doe het geheel vervolgens laag voor laag in de ovenschaal.
    Onderste laag puree, vervolgens de mix en als laatste de .
    Als je alles in de ovenschaal gedaan hebt, giet je er nog wat vocht overheen om aanbakken in de oven te voorkomen, bijvoorbeeld het ananassap en eventueel nog wat kookvocht van de .

    Maar niet te veel natuurlijk, anders stroomt het van je bord af.
    In de oven van 200 °C zetten, 20 a 25 minuten wachten en klaar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Zuurkoolschotel met gehakt en kerrie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik gebruik een heteluchtoven deze zet ik op 200°C
jaccor 6 februari 2012
Hoeveel graden de ovenstand ?
Louise 5 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
685 kcal
34%2740 kcal
Vetten
34 g.
48%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel met gehakt en kerrie