Venkelstamppot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. De venkel in vieren snijden, het hart er uit snijden en fijn snijden.
  2. De zontomaatjes fijn snijden.
  3. De 1 uur van te voren uit de koelkast halen.
  4. De aardappels gaar koken met iets .
  5. De venkel met een flinke klont en wat gaar koken (niet te veel water).
  6. Als de venkel gaar is, afgieten en het vocht bewaren.
  7. Op de vis, , en doen en even laten intrekken.
  8. Het vocht even laten inkoken, de vis er in leggen en laten garen met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten.
  9. Niet meer laten koken.
  10. Van de aardappels een lekkere puree maken met flink of olijfolie en wat .
  11. De venkel eronder mengen.
  12. De heel even in wat knoflookolie bakken en samen met de zontomaatjes onder de stamp(pot) mengen.
  13. De vis even in de pan op de stamp(pot) leggen voor warm te houden.
  14. Bij het restvocht wat koksroom toevoegen en wat in laten dikken.
  15. Stamp(pot) op het bord, vis er boven op, daar over heen wat fijn gesneden en wat room.
  16. Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Venkelstamppot

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Venkelstamppot
VariatieAantalGang
Venkelstamppot met spekjes en tomaat1Hoofdgerechten
Tomaten-venkelstamppot1Stamppotten
Venkelstamppot met groenteschnitzel1Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Venkelstamppot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Ga het morgen proberen, hoor je nog van mij het klinkt alvast heel lekker, ben benieuwd!
Sabine steinvoort 11 januari 2012
Lijkt me een heerlijk stamppotje, ga het meteen uitproberen. Succes verder.
shiva 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
75 kcal
3%150 kcal
Vetten
16 g.
22%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Venkelstamppot