Stamppot van zuurkool met mandarijntjes en kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappels, snijd ze in grove stukken en zet ze tot gebruik onder water.
  2. Bestrooi de stukjes met en .
    Laat de utlekken en bewaar het sap.
  3. Kook de in weinig water met in ca. 20 minuten gaar.
    Verhit wat in een pan en bak hierin de kipfiletstukjes rondom bruin.
  4. Voeg de , de en 1 eetlepel mandarijnensap toe.
  5. Voeg en naar smaak toe.
  6. Meng de stukjes kip en de goed doorelkaar.
  7. Doe een deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
    Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
  8. Verhit wat in een pan.
  9. Giet de af en stamp ze met de hete tot een smeuïge puree, roer er een klontje en naar smaak toe.
  10. Meng de partjes mandarijn door de en warm goed door.
  11. Meng het zuurkoolmengsel door de puree.
  12. Doe de massa over in een ovenschaal, leg de plakjes spek erop en zet de schaal ca. 20 minuten in de oven tot de spekjes krokant geworden zijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stamppot van zuurkool met mandarijntjes en kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk recept, ik gebruik het al jaren. Stond ooit in de Allerhande. Ik doe ipv wijn ook wel appelsap erin en bak 2 uien en 2 appeltjes mee. Voor ik de aardappelpuree erover doe, meng ik een beetje(... Lees reactie
Jane 30 oktober 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
258 kcal
12%1032 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stamppot van zuurkool met mandarijntjes en kip