Roergebakken groente met ei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel en versnipper de .
  2. Snijd de open en verwijder de zaadbol en de zaadlijsten.
  3. Snijd de paprika in fijne reepjes.
  4. Snijd de tomaat in drieën, waarbij de kroon van een schijfje deel uitmaakt en de rest van de tomaat uit 2 halfronde bollen bestaat.
  5. Snijd de kroon uit het schijfje en halveer dit.
  6. Snijd de halve bollen in vier of vijfpartjes ieder, zodat gelijke partjes ontstaan.
  7. Snijd de in reepjes van ongeveer 3 cm lengte en 0,3 cm dikte of Snijd de in blokjes van ongeveer 1 kubieke cm.
  8. Verhit de olie in de wok en bak de glazig.
  9. Voeg hierna de paprika toe en laat deze onder doorroeren ca. 2 minuten mee roerbakken.
  10. Pers de schoongemaakte knoflooktenen met de knoflookpers uit boven het mengsel en roerbak dit mee.
  11. Voeg dan de toe en laat deze eveneens 2 minuten mee roerbakken.
  12. Doe hetzelfde met de en voeg als laatste de toe.
  13. Roerbak nog 4 minuten, breek dan de boven de pan en roer deze door het groentemengsel.
  14. Roerbak totdat de ei gestold is en breng op smaak met peper en zout.
  15. Serveer met bruinbrood besmeerd met roomboter en een glas droge witte wijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
153 kcal
7%612 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roergebakken groente met ei