Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Provencaalse kipschotel recept
Provencaalse kipschotel recept

Provencaalse kipschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak alle groenten schoon. Snijd de sperzieboontjes in kleine stukken en de aubergine in halve plakjes. Champignons in kwarten snijden. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer deze in de Silvo kruidenmarinade. Bak de Parijse aardappeltjes in de boter totdat ze gekleurd en knapperig zijn. Kook ondertussen de sperzieboontjes in zout water tot ze beetgaar zijn. Giet af. Bak de aubergineplakken in de olijfolie totdat ze bruin zijn. Leg ze op een bord apart, houd warm. Voeg deze als laatste toe aan het gerecht, voor het opdienen. Bak in dezelfde ingevette pan de champignons totdat ze gekleurd zijn. Bak in een wok de kipfilet aan in de olijfolie, voeg 3 minuten later de sperzieboontjes toe. Strooi rijkelijk de oregano of provencaalse kruiden eroverheen. Laat kort meebakken. Voeg daarna de gebakken champignons, Parijse aardappeltjes toe. Kort meebakken, omscheppen en kruiden met de peterselie of persillade provencale (Ducros) uit Frankrijk. Voeg als laatste de zachte aubergine toe en maak het geheel af op smaak met peper en zout uit de molen. Eet smakelijk!!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit provencaalse kipschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven