Allergie informatie: Sambal goreng telor met toemis boontjes
Terug naar het receptIngrediënten
- 3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
- 8 eieren, hard gekookt en gepeld
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2-3 theelepels sambal oelek
- 2 laurierblaadjes
- stukje (2 cm) gemberwortel, geschild en geraspt
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 blikje of pakje kokosmelk (ca. 165 milliliter of 0,5 santenblok aangelengd met heet water tot 200 milliliter)
- 1 potje gefrituurde uitjes
- voor de gesmoorde sperziebonen:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 500 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 3 eetlepels ketjap manis
- 600 gram rijst
- 150 milliliter water
Meer Recepten
- Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Tofu met wokgroenten
Met tofu, winterwortel en rijst uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Vegetarisch - geertjeweiland - Sambal balado (tomatensambal)
Met tomaten, sjalotjes en knoflook uit Indonesie
10 porties - 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Sambal Oelek
Met lombok en zou uit Indonesie
4 porties - 15 minuten
Sambals - michaeltoorop
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Rijstgerechten
- Sambal goreng telor met toemis boontjes
- Allergieen informatie