Allergie informatie: Indische hachee met sambalboontjes en hete komkommer
Terug naar het receptIngrediënten
- voor het vlees:
- 600 gram runderpoulet
- 0,5 theelepel sambal (oelek)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels kruidenazijn
- 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
- boter en of olie
- 0,5 eetlepel pindakaas
- zout
- peper
- 0,25 maggiblokje
- voor de boontjes:
- 500 gram boontjes
- 1 rode ui
- 2 eetlepels olie
- 0,5 theelepel sambal (manis)
- 1 eetlepel ketjap manis
- scheutje (Indonesische) chilisaus
- voor de komkommer:
- 1 komkommer
- 1 rode ui, in halve ringen
- 3 eetlepels suiker
- 50 milliliter kruidenazijn
- 0,5 theelepel sambal (manis)
Meer Recepten
- Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Krab hapje
Met komkommer, krab en dille uit Nederland
4 porties - 10 minuten
Hapjes - granny - Tofu met wokgroenten
Met tofu, winterwortel en rijst uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Vegetarisch - geertjeweiland - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Oud Hollandse erwtensoep
Met spliterwten, spek en rookworst uit Nederland
8 porties - 2 uur en 30 minuten
Soepen - azuro