Echte Paëlla

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Groenten snijden:
    Snipper 1 rode ui, 1 rode en 1 groene paprika in dobbelsteentjes.
    4 teentjes knoflook uitpersen en 2 eetlepels gladde peterselie fijnhakken.
    Pureer de tomaten.
    Gebruik een grove rasp om 2 rijpe en smaakvolle tomaten zonder vel te pureren.
    Bedenk dat de kwaliteit van de ingrediënten bepalend is voor het eindresultaat.

    Voorbereiding vis:
    16 gamba's pellen en het darmkanaal verwijderen, 2 pijlinktvissen in ringen snijden en 12 mosselen schoonmaken en nakijken.
  2. Afdekken en koel bewaren.

    De sofrito maken:
    Sofrito is de smaakmaker van de paella.
    Om sofrito te maken verhit je 2 eetlepels extra virgin olijfolie in de paellapan op een matig vuur en fruit de rode ui, de peterselie en 3 van de 4 tenen knoflook (uitgeperst) in 8 minuten onder af en toe roeren.
  3. Voeg de , de en 2 theelepels en bak tot het vocht van de verdampt is en de sofrito de dikte van jam heeft.
  4. Doe de sofrito in een schaal en maak de pan schoon met keukenpapier.

    De mosselen koken:
    Terwijl de sofrito staat te bakken, kook je de mosselen in een half kopje water (5 minuten).
    Roerbak de garnalen en de inktvis.
    Verhit een eetlepel olie in de paellapan op een matig vuur.
    Voeg de resterende teen knoflook met de garnalen en roerbak voor 1½ minuten, voeg de inktvisringen toe en roerbak nog eens 1½ minuten.
  5. Haal de en de inktvis uit de pan en breng op smaak met peper en zout.
  6. Afdekken en wegzetten.
    Voeg de toe
    Doe de sofrito terug in de pan samen met 1½ kop (Spaanse calasparra of bomba) en bak voor een minuut, al roerend om de met olie en sofrito te bedekken.
    Voeg 3 koppen hete vis of kippebouillon, een mespunt draadjes, 1½ theelepel zeezout en een ½ theelepel vers gemalen zwarte peper.
  7. Roer om te mixen en breng aan de kook.
  8. Kook 10 minuten, onafgedekt zonder te roeren.
  9. Matig het vuur laat nog eens 15 minuten koken zonder te roeren.
    Na 15 minuten het vuur middelhoog zetten voor een minuutje of zo tot je de rijst ruikt. (aanbakken)
    Haal de pan van het vuur. (Het aanbaksel van de rijst in een paella heet socorrat en wordt door de kenners zeer gewaardeerd. ) Aanbakken dus niet aanbranden.

    Vis toevoegen:
    Duw de mosselen, de garnalen en de inktvis in de rijst.
  10. Dek de pan af met zilverfolie en laat de paella 5 minuten rusten.

    Serveren met partjes citroen om te sprenkelen.
    Tip:
  11. Voeg eventueel stukjes kip of gare vleesrestjes toe en een handje diepvrieserwten.
  12. en inktvis zijn te vervangen door een bakje zeevruchten.
  13. In Plaats van kan ook kurkuma gebruikt worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (8)

Echte Paëlla heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 8 recensies
RESET

In de paëlla zit geen ajuin aub. het echte spaanse recept is zonder ajuin. met vis en vlees of zonder vlees,of vis alleen.
Paco- Gonzalez 5 februari 2014
Je schrijft paëlla maar het is paella!
Sandra Franke 29 november 2013
Super recept gisteravond gemaakt voor 40 personen en dik in orde bedankt voor dit recept!
Huguette 26 mei 2013
Het is een zéér arme paella hoor ! Het recept toch, diegene op de foto ziet er een stuk beter uit met chorizo, kokkels, hoewel ook erwtjes niet thuishoren in een paella, gebruik liever tomaat, rode pa... Lees reactie
Toine 5 april 2013
Echt smullen. Volgende week weer!
Bart Scheepens 18 juli 2012
Heerlijk en zo simpel, Je hoeft er geen extra dingen voor in je keuken te hebben om deze super lekker Paella op tafel te kunnen zetten.
Nelke 22 maart 2012
Waanzinnig lekker recept!
Bert Dirks 3 december 2011
Lekker en makkelijk recept. En ook erg leuk om te maken! Maar vooral: goede complimenten aan tafel.
5 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
170 kcal
8%680 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Echte Paëlla