Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Mengkom

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding.
  2. Maak de 2 rode schoon (zaadjes er uit). 'Schil" de , alleen het gele.
  3. Leg dit apart.
  4. Snijd het in kleine blokjes.
  5. Snijd de bovenkant van de af ter hoogte van het begin van het groene steeltje.
  6. Haal de zaadjes er uit, zodat je een kommetje over houd.
  7. Snijd de in kleine blokjes/reepjes en voeg de toe (laat dit even trekken).
  8. Breng een halve liter aan de kook met 1 kippenbouillonblokje, de en (Beide geknakt).
  9. Doe de droge in een grote mengkom.
  10. Bak de ui goudbruin in .
  11. Voeg op het eind de en de 2e schoongemaakte toe.
  12. Als het allemaal even gebakken heeft, voeg je het toe aan de kom met .
  13. in de lege steelpan doen.
  14. Voeg nu de toe en bak dit goed door.
  15. Dressing:
  16. Stop 1 rode , de citroenschil, de en de in de blender en maak hier een sausje van.
  17. Zet apart.
  18. Voeg nu de bouillon toe aan de .
  19. Even roeren en meteen een theedoek er over heen.
  20. Na 1 minuut de theedoek er af, voeg nu de , en de pitjes van de granaatappel toe. (hou er een stuk of 40 over) pers er een halve over heen.
  21. Nog even doorroeren en de theedoek er weer over heen.
  22. Na 1 minuut is de klaar om geserveerd te worden.
  23. Leg op elke helft van de 4 borden een deel , pers de halve over heen, beetje , beetje .
  24. Verdeel de rest van de pitjes van de granaatappel hier over.
  25. Leg de op de .
  26. Schep de 'kommetjes' van de paprika vol met , en giet hier wat van de saus over heen.
  27. Leg dit op de andere helft van het bord.
  28. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en couscous
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • yoghurt en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
553 kcal
27%2212 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Couscous met kip en heerlijke frisse saus