Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Dit is een gerecht waar je even de tijd voor moet nemen, maar je moeite wordt beloond met een waanzinnig lekkere pan chili con carne.
  2. Het gerecht moet 1 1/2 tot 2 uur sudderen waardoor de smaken helemaal tot hun recht komen.

    Snijd de chorizo in blokjes, versnipper de ui en snijd de knoflook in plakjes en rode in reepjes.
  3. Bak de chorizoblokjes zonder olie uit in de pan.
  4. Zodra er zich een flinke plas vet onder in de pan gevormd heeft, haal je de blokjes eruit met een schuimspaan.

    Bak in dit vet de uien, rode en knoflook 7 à 8 minuten.
  5. Voeg de gepelde en gezeefde en zongedroogde toe.
  6. Laat het gerecht weer heet worden.
  7. Voeg dan chili-, paprika-, - en en kaneel toe.

    Doe het deksel op de pan, zet de pan op de kleinste pit en draai het vuur helemaal laag.
  8. Als je een warmteverdeler hebt, zou ik die gebruiken.
  9. Laat het mengsel 1 1/2 uur sudderen.
  10. Roer af en toe en kijk of het niet te droog wordt.
  11. Voeg dan wat water toe.

    Voeg na 1 1/2 uur de en gehakte toe.
  12. Laat het gerecht nog een 1/2 uur sudderen.
  13. Strooi vlak voor het serveren de over de chili con carne.

    Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Chili con carne

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chili con carne
VariatieAantalGang
Chili Con Carne25Vlees
Chili con carne met mager spek1Stoofschotels
Chili con carne met chocola1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
97 kcal
4%388 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chili con carne