Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Hapjespan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit in een hapjespan de helft van boter en fruit de ringen ui 5 minuten.
  3. Schep de met erdoor en schenk het erbij.
  4. Stoof de afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar.
  5. Breng op smaak met en .
  6. Steek ondertussen met een appelboor de klokhuizen uit de .
  7. Snijd daarna de in dunne plakken.
  8. Spoel in een zeef de af onder koud water en laat ze uitlekken.
  9. Pureer in een keukenmachine de en breng op smaak met en .
  10. Smelt daarna de rest van de boter.
  11. Verdeel de over de bodem van een ovenschaal.
  12. Leg dan driekwart van de appelplakken er dakpansgewijs op en strijk de bonenpuree erover.
  13. Leg de rest van de appelplakken in een rijtje op de bonenpuree.
  14. Bestrijk de bonenpuree en de appel met de gesmolten boter.
  15. Maal er nog wat boven.
  16. Laat in het midden van de oven de zuurkoolschotel in 25-30 minuten heet en gaar worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
666 kcal
33%2664 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
104 g.
40%416 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel met witte bonen, appel en bier