Volkoren spaghetti met spinaziegehaktballetjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Laat de spinazie in een zeef uitlekken.
  2. Druk al het vocht eruit en snijd de spinazie fijn.
  3. Meng in een kom het gehakt met de spinazie, de , 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
  4. Voeg het en de beschuit toe en kneed alles goed door.
  5. Vorm het gehaktmengsel met natte handen tot circa 20 balletjes.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin.
  7. Schenk de tomatensaus erbij en roer de rest van de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
  8. Laat de gehaktballetjes in de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
  9. Kook de beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Als de tomatensaus te dik is geworden, schep er dan wat kookvocht van de pasta bij.
  11. Giet de pasta af en verdeel de over 4 diepe borden.
  12. Schep de gehaktballetjes met saus erover.
  13. Lekker met wat geraspte kaas en een salade van jonge bladsla met sperziebonen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%908 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Volkoren spaghetti met spinaziegehaktballetjes