Ouderwetse macaroni

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan met water op met een lepel .
  2. schoonmaken en in kleine stukken snijden.
  3. Zakje kruiden in heet water doen in een beker om te wellen (10 min.).
  4. of boter in de wokpan doen (mag ook grote koekepan).
  5. bakken tot glazig licht bruin.
  6. in blokjes erbij doen.
  7. Inmiddels in het kokende water de er bij doen. 8 minuten laten koken en dan afgieten.
  8. In het vergiet afspoelen onder koude kraan (dit is om het plakken van de te voorkomen).
  9. Als de boterhamblokjes een klein beetje bruin zijn, de blikjes er door doen en als laatste de gewelde kruiden. 10 minuten laten sudderen dan de er door doen en alles goed mengen, laten staan op laag klein vuur tot alles weer warm is.
  10. Opdienen met parmazaanse en tomatenketchup voor de liefhebber.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in macaroni en macaroni
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • macaroni en macaroni kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Ouderwetse macaroni heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Deze macaroni recepten aten we vaak toen we pas in Nederland waren. Mijn vriendinnen en hun familie zweerden alleen maar bij de Hollandse pot en vonden dat maar niks dat ik vroeg of ik wat mocht kok... Lees reactie
Barbara Metz 9 december 2015
Dank je wel voor dit recept ik ga het eens maken vandaag en dan kijken of het lekker is.
30 juli 2011
Lekker en echt "ouderwets", héérlijk
22 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1455 kcal
72%5820 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
103 g.
39%412 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ouderwetse macaroni