Eier-pastaschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 185 graden C Kook de volgens de kookvoorschriften en afgieten.
  2. Ondertussen de tomaten aan de onderkant kruiselings insnijden en dompel ze 2 tellen in kokend water.
  3. Pel ze, snijd ze in partjes en verwijder de zaadjes.
  4. Snijd de tomaten in kleine stukken.
  5. De wassen en fijn snijden.
  6. Ook de en knoflook klein snijden.
  7. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de tomaten, , en knoflook met de basilicum, en .
  8. en naar smaak toevoegen.
  9. Al roerend alles laten pruttelen tot alles goed vermengd is.
  10. Doe het deksel op de pan en laat alles nog 10 a 15 minuten zachtjes smoren.
  11. Een langwerpige ovenschotel dik beboteren en hierin de schikken.
  12. Schenk de extra 2 eetlepels erover.
  13. Nu het tomatenmengsel op de verdelen.
  14. Maak er 8 kuiltjes in het tomatenmengsel en breek in elke opening voorzichtig een ei.
  15. De moeten heel blijven. (als je ei voor ei in een kop breekt en dan voorzichtig in de opening schenkt, is er minder kans op breken) Schuif de schaal in de oven voor 8 a 10 minuten tot de gaar zijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in penne
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
489 kcal
24%1956 kcal
Vetten
14 g.
21%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
59 g.
22%236 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eier-pastaschotel