Zuurkoolstrudel met appel en runderworst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag uit.
  2. Leg de worstjes bij het spek in de pan en bak ze rondom bruin in ca. 5 minuten.
  3. Neem de worstjes uit de pan.
  4. Voeg het spek aan de en een kopje water toe.
  5. De deksel op de pan en de 15 minuten zachtjes laten pruttelen.
  6. Afgieten en laten afkoelen.
  7. Schil ondertussen de en snijd hem in vieren (klokhuis verwijderen).
  8. Snijd het vruchtvlees in plakjes en de verse in stukjes.
  9. Verwarm de oven voor op 200°C.
  10. Leg de ontdooide plakjes op elkaar en rol ze uit tot een grote plak van 40 bij 30 cm.
  11. Leg in de lengte, in het midden van het deeg laagjes aardappel, worst, en .
  12. Strooi er wat komijn, en de verse over.
  13. Vouw het deeg over de vulling en plak het met een beetje koud water vast.
  14. Leg de 'strüdel' met de 'naad' naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  15. Bestrijk met en bak hem in de hete oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomkaas en bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
239 kcal
11%956 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolstrudel met appel en runderworst