Recensies van Witlof-Zalm rolletjes in kaassaus
Terug naar Witlof-Zalm rolletjes in kaassausRecensies
-
De meeste recepten leveren een groenteschotel op met een enorm aantal calorieën. Vooral de gesmolten kaas zorgt voor een snelle, vaak zware verzadiging. Als dieetkok heb ik een oplossing bedacht die naast zeer smakelijk, veel minder zwaar op de maag ligt.Stoom de struikjes in zijn geheel ongeveer 5 a 6 minuten, al naargelang de dikte en neem ze daarna uit het water en laat uitlekken. Als ze zijn afgekoeld met een scherp mes halveren en met de snijkant op een licht ingevette bakplaat leggen en zo dicht mogelijk tegen elkaar. Dan met een kwastje gesmolten boter over de struikjes smeren en bestrooien met een mengsel 40% gemalen kaas, 40% gehakte gekookte ham met dezelfde grofheid als de kaas en 20% paneermeel, liefst van witbrood. Strooi dit mengsel over de nog vochtige struikjes en zet de plaat 4 minuten in een hete oven (180 graden C.) en grill de bovenzijde smakelijk bruin. Zorg dat de bovenzijde van de groente, maar ook de naden tussen de struikjes gegratineerd kunnen worden.Verdelen over de borden met een paletmes.Wessel Groenevelt gaf dit recept 5/5 sterren