Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaasgratin met paddestoelenhollandaise recept
Varkenshaasgratin met paddestoelenhollandaise recept

Varkenshaasgratin met paddestoelenhollandaise


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Maak de cantharellen en de champignons schoon. Snijd de champignons in plakjes. Pel en snipper de ui. Was de tijm en haal de blaadjes van de steeltjes. Dep de varkenshaas droog. Verhit de olie in een grote pan. Braad de varkenhaas vervolgens in ca. 8 minuten op hoog vuur rondom aan, breng het vlees op smaak met zout en peper en laat hem rusten. Haal de varkenshaas uit de pan. Bak de cantharellen en de champignons, de ui en de tijm even op hoog vuur even aan in het braadvet. Breng de paddestoelen op smaak met zout en peper Giet de slagroom en 125 milliliter water in een kleine pan en roer het sauspoeder erdoor. Breng de saus al roerende langzaam aan de kook. Smelt de boter (niet meer dan 75 gram boter) beetje bij beetje op laag vuur door de saus. Snijd de varkenshaas in plakken, leg de plakken in een ingevette ronde ovenschaal (30 cm) langs de rand in een waaiervorm, zodat ze elkaar overlappen. Roer het paddestoelenmengsel door de hollandaisesaus en breng evt nogmaals op smaak met zout en peper, Giet het mengsel over het vlees en gratineer de ovenschotel ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden C. Garneer met de rest van de tijm.

Serveersuggesties

Lekker met rösti en koele witte wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaasgratin met paddestoelenhollandaise recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven