Stroganoff uit de römertopf

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Laat de romertopf gedurende 1 uur weken in koud water.
    Snijd het vlees in stukken van ca 2,5 cm.
    Bestrooi het vlees met peper, zout en .
    Ontdoe de 's van de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
    Pel de , snijd er één in kleine stukjes en de andere in ringen.
    Ontvel de door ze gedurende 1 minuut onder te dompelen in kokend water.
  2. Snijd ze in met een scherp mes en trek het vel eraf.
  3. Snijd de in stukjes.
  4. Borstel de schoon met een zachte borstel, snijd het bruine stukje van de steel af en snijd ze vervolgens in plakjes.
  5. Snijd de in dunne plakjes.
    Dep de binnenkant van de romertopf droog en smeer die in met de .
    Meng vlees en groente door elkaar en vul hiermee de romertopf.
  6. Pers de knoflooktenen er boven uit met de knoflookpers en roer de pulp door het vleesmengsel.
    Sprenkel de over het mengsel, sluit de romertopf
    en plaats deze in een koude oven.
  7. Stel de oven in op 200 graden en laat het geheel gaar stoven in ca 1,5 uur. (Het vlees moet goed gaar zijn!)
    Neem de römertopf uit de oven, roer de , de sherry en de creme fraiche er doorheen en maak op smaak af met .

    Lekker met rijst en salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
175 kcal
8%700 kcal
Vetten
13 g.
18%52 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
7 g.
3%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stroganoff uit de römertopf