Ovenschotel met venkel en geitenkaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Leg de gewassen preistukken naast elkaar in een hapjespan.
  2. Verdeel de helft van de boter erover en stoof de gaar in 15 minuten op laag vuur (afgedekt).
  3. Tussentijds eenmaal omdraaien.
  4. , zout en peper toevoegen en nog 5 minuten zachtjes door laten koken.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  6. Kook de venkelparten in ruim water met zout in 6-8 minuten beetgaar, in vergiet laten uitlekken.
  7. met schuimspaan uit de hapjespan nemen en rangschik ze samen met de venkel in een ovenschaal.
  8. Schenk de uit de pan erover.
  9. grof erboven verkruimelen.
  10. Ovenschaal in het midden van de oven plaatsen en bovenkant in 25 minuten goudbruin laten kleuren.
  11. Intussen halveren en in 10 minuten gaarkoken.
  12. Venkelgroen fijn knippen.
  13. afgieten en omschudden met zout, peter, 2 eetlepels boter en venkelgroen.
  14. Serveer de bij de ovenschotel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, room, geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
219 kcal
10%876 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met venkel en geitenkaas