Mozzarella Parmezaankussentjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor 20 stuks:

Voor de vulling: 1 bosje peterselie

En verder:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Bereiding: +/- 1 uur Koeltijd:
  2. minstends 1 uur De bloem en de boter in de keukenmachine tot een kruimelige massa roeren.
  3. Het en de geleidelijk erdoor kneden tot een soepel deeg is ontstaan.
  4. Afgedekt met plasticfolie minstens 1 uur in de koelkast zetten.
  5. De peterselie hakken, de in kleine blokjes snijden en alles vermengen met de .
  6. Het en de eidooier loskloppen en door het kaasmengsel roeren.
  7. Op smaak brengen met en .
  8. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een +/- 3 mm dikke plak.
  9. Hier cirkels van +/- 6 cm uit steken.
  10. Restanten op dezelfde wijze verwerken.
  11. De helft van het aantal cirkels bestrijken met losgeklopt en midden op deze cirkels wat kaasmengsel scheppen.
  12. Elke cirkel afdekken met een tweede cirkel.
  13. De randen met een vork rondom goed dichtdrukken.
  14. Op deze manier al het deeg verwerken.
  15. Het frituurvet verhitten tot 180° C.
  16. De kussentjes in porties goudbruin bakken.
  17. Met een schuimspaan uit het vet nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  18. De kussentjes direct serveren.
  19. Een tomatensalade of een groene salade erbij geven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei, eierdooier, eiwit
  • roomboter, mozzarella, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, melk, mozzarella, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
319 kcal
15%1595 kcal
Vetten
12 g.
18%60 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
13%10 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%5 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%150 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%5 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mozzarella Parmezaankussentjes