Gegratineerde courgette met geraspte belegen kaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de in dunne plakjes.
  2. Pel en snipper de en .
  3. Verhit 1 eetlepel met de knoflook in een koekenpan.
  4. Voeg de toe en bak het al omscheppend 5 minuten tot de plakjes zacht zijn.
  5. Beem de pan van het vuur en breng de courgetteplakjes op smaak met .
  6. Verhit de rest van de in een steelpan en bak de 5 minuten.
  7. Voeg de tomaat met het vocht en de toe en laat het geheel op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  8. Neem de pan van het vuur en breng het op smaak met .
  9. Meng de erdoor.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  11. Schep de helft van de in een ovenschaal en schep de helft van het tomatenmengsel erover.
  12. Herhaal deze laagjes nog eens.
  13. Bestrooi het gerecht met .
  14. Gratineer de schotel iets boven het midden van de oven 20 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gegratineerde courgette met geraspte belegen kaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Voeg bij het bakken van de ui(ringen) een half bakje, in plakjes gesneden, kastanjechampignons toe.
Paul Sandhovel 5 februari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
75 kcal
3%300 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde courgette met geraspte belegen kaas