Filosoof (ovenschotel met aardappel,appel, gehakt en ui)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Vet een ovenschaal in met en verwarm de oven voor op 175 graden.
    Smelt 50 gram in een koekenpan en fruit hierin de glazig.
  2. Voeg het toe en laat dit al roerend meebakken tot het rul is.
    Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  3. Voeg naar smaak nog wat en peper toe.
    Bedek de bodem van een ovenschaal met een gedeelte van de aardappelplakjes.
  4. Schep een gedeelte van het ui-gehaktmengsel erover en leg er vervolgens een deel van de appelschijfjes op.
  5. Maak op deze manier nog meer laagjes, eindig met aardappelplakjes.
    Bestrooi met en kaneel en verdeel de rest van de erover.
    Zet de schaal ca. 45 minuten in de oven tot er mooi bruin korstje opzit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
  • boter, runderbouillon, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Filosoof (ovenschotel met aardappel,appel, gehakt en ui) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Vanavond meteen uit geprobeerd, voor herhaling vatbaar.
polder37 28 september 2013
Lekker! Ik heb iets minder aardappel gebruikt en iets meer appel, maar dat is persoonlijke smaak.
Petra 22 september 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
423 kcal
21%1692 kcal
Vetten
36 g.
52%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Filosoof (ovenschotel met aardappel,appel, gehakt en ui)