Filosoof

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de in een bodem water met wat gaar.
  2. Verhit de helft van de in een hapjespan en bak het gehakt rul.
  3. Voeg de toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  6. Verwarm de in een steelpan, giet de af en stamp ze fijn met de rest van de en de .
  7. Breng de puree op smaak met , en .
  8. Leng de aan met een scheutje water, voeg het papje al roerend aan het gehaktmengsel toe en breng het geheel op smaak met , en de kruiden.
  9. Vet een ovenschaal in met .
  10. Schep de helft van de aardappelpuree erin, dan het gehaktmengsel en tot slot de rest van de puree.
  11. Bestrooi het gerecht met paneermel en de en verdeel de er in klontjes over.
  12. Bak de filosoof in de oven in 25 minuten krokant en goudbruin.
25
25
25

Variaties op Filosoof

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Filosoof
VariatieAantalGang
Filosoof6Budget
Groentefilosoof1Vegetarisch
Bruine-bonen filosoof1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
  • boter, runderbouillon, provencaalse kruiden, paneermeel, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • provencaalse kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, kaas, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
491 kcal
24%1964 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Filosoof