Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Overgiet 3 gedroogde Chinese champignons met kokend heet water en laat een uurtje weken.
    Knijp uit en snijd om het steeltje heen in reepjes.
    Gooi de steeltjes weg en zet de reepjes klaar.

    Marineer de (of varkenshaas) in ½ eetlepel lichte , ½ eetlepel en ½ eetlepel Shaoxing .
    Roerbak op hoog vuur bruin, maar nog niet helemaal gaar.
    Schep op een bordje en zet apart.
    Meng ook meteen even het woksausje dat later wordt gebruikt bestaande uit 1 eetlepel lichte , 1 eetlepel Shaoxing en ½ eetlepel .
    Kook volgens gebruiksaanwijzing 150 gram tarwenoodles.
  2. Giet af en spoel onder de koude kraan tot ze door en door koud zijn.
  3. Besprenkel met een beetje () om plakken te voorkomen.
  4. Zet apart.
    Bak 1 eetlepel gehakte , 1 eetlepe gehakte , de sperzieboontjes, de in reepjes gesneden en ½ eetlepel gehakte zo`n 2 minuten op gematigd vuur.
    Zet het vuur hoog en voeg de noodles toe.
  5. Roerbak een minuutje of zo en voeg dan het woksausje toe.
  6. Warm goed door.
    Voeg roergebakken (of varkensvlees) toe en warm ook door.
    Proef en voeg of zout naar smaak toe.
  7. Garneer met ringetjes en besprenkelen met wat sesamolie.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Chow mein

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chow mein
VariatieAantalGang
Chow Mein met Varkensvlees1Miegerechten
Chow mein1Miegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesam is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in tofu
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1022 kcal
51%4088 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chow mein