Knoflooksoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. De en in een pan verhitten (ik gebruik een grote wokpan met deksel) en er de uitgeperste knoflook in fruiten.
  2. De gesnipperde (fijngehakte) in de knoflookolie doen en even laten sudderen met deksel op de pan tot de zacht en glazig zijn.
  3. Intussen de bouillonblokjes oplossen in 1,5 liter water en dit zachtjes laten koken (laagste stand).
  4. De gezeefde toevoegen aan het uienmengsel en goed doorroeren zodat er geen klonten ontstaan.
  5. Nu steeds een schep bouillon aan het uienmengsel toevoegen en net zolang roeren tot alle bouillon is opgenomen.
  6. De soep op een laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken.
  7. De knoflooksoep kruiden met het citroensap, , , en en er vervolgens de aan toevoegen.
  8. De geschaafde amandelen in een beetje goudgeel roosteren en door de gehakte mengen.
  9. Dit mengsel toevoegen aan de soep.
  10. Eet smakelijk!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Knoflooksoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Knoflooksoep
VariatieAantalGang
Knoflooksoep5Soepen
Franse knoflooksoep2Warm
Tomaten-knoflooksoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • rundvleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • boter en rundvleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
298 kcal
14%1788 kcal
Vetten
24 g.
34%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%78 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knoflooksoep