Franse uiensoep (op basis runderbouillon)

Ingrediënten

+ -
print

1 bouquetgarni van:

Verder:

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm een oven voor tot 225º C.
    Doe de runderbotten en de schenkels in een braadslee en laat ze bruinen in de voorverwarmde oven.
    Voeg dan de wortel en de ui toe, schep alles om en laat het nog ca. 5 minuten gaan.
    Doe alles over in een grote pan.
    Giet het vet uit de braadslee en blus de braadslee af met de witte wijn.
    Schraap het aanbaksel los.
    Laat dit op een hoog vuur tot de helft inkoken en giet het in de pan.
    Voeg 3 ½ liter koud water toe en breng het aan de kook.
    Schuim het regelmatig af.
    Draai het vuur laag, zodra de massa kookt, en voeg dan bleekselderij, champignons, tomaat, prei, dragon, tijm, peterselie en laurier toe.
    Sluit de pan en laat het 90 minuten gaan.
    Zeef de bouillon en laat ze afkoelen.
    Ontvet ze.
    Kook ze in tot 2 liter.
    Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
    Pel de teentjes knoflook.
    Laat de boter en een grote pan smelten,
    voeg de uien en de geperste knoflook toe en laat het geheel, al omscheppend, zachtjes zweten tot het gaar is.
    Voeg nu de blokjes ontbijtspek, de witte wijn, de runderbouillon en het bouquet garni toe en laat het geheel 30 tot 40 minuten zachtjes trekken.
    Haal het ontbijtspek uit de soep en pureer de soep.
    Proef de soep af op smaak.

    Verwarm een oven voor tot 230º C.
    Snijd het stokbrood in dunne plakken en bestrooi het royaal met de Gruyère.
    Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats deze net voor het uitserveren ca 3 minuten in de voorverwarmde oven.
    De kaas moet lichtbruin en gesmolten zijn.

    Serveren:
    Maak de ui schoon en snijd ze in 14 zéér dunne ringen.
  2. Zet deze, naar eigen idee, wel of niet, even aan in wat .
    Meng de rode , Franse , en de in een kom door elkaar.
    Giet in elke hete soepkop wat van dit mengsel en schep er de hete soep overheen.
    Leg een -ring op de soep en leg daarop een kaas-crouton.
    Serveer de soep direct uit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • wijn en stokbrood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier
  • boter en stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
489 kcal
24%1956 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
58 g.
22%232 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Franse uiensoep (op basis runderbouillon)