Zoete uientaartjes

Ingrediënten

+ -
print

Uienvulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet 20 kuipjes van 2 muffinvormen voor 12 hartige taartjes licht in.
  2. Zeef de en ¼ theelepel zout in een kom en voeg de toe.
  3. Meng met de vingertoppen de door de tot het geheel op broodkruimels lijkt.
  4. Maak een kuiltje in het midden.
  5. Plet de met een mes en hak ze fijn.
  6. Voeg ze met de , mosterd en 2 theelepels water aan de toe.
  7. Meng dit met het mes tot een korrelig geheel.
  8. Maak hier op een met bestoven werkblad een bal van.
  9. Wikkel de bal in plasticfolie en leg het 20 minuten in de koelkast.
  10. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  11. Rol het deeg op een licht met bestoven werkblad uit tot een lap van 203 mm dikte.
  12. Steek hier 20 rondjes van cm uit.
  13. Druk deze in de vorm en prik met een vork gaatje in het deeg.
  14. Bak ze in 8-10 minuten goudbruin.
  15. Verhit de olie voor de vulling in een pan met een stevige bodem.
  16. Voeg uit en knoflook toe en dit afgedekt 30 minuten sudderen tot de ui zacht en bruin wordt.
  17. Voeg de en azijn toe en bak het geheel op matig vuur onder voortdurend roeren tot het meeste kookvocht is verdampt en de uit glanst.
  18. Roer de erdoor.
  19. Bestrijk elk taartje met .
  20. Schep hierop het uienmengsel en de verkruimelde .
  21. Server de taartjes warm of afgekoeld.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
584 kcal
29%1168 kcal
Vetten
40 g.
58%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
63 g.
24%126 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoete uientaartjes