Spinaziebloem met ricotta en ham

Ingrediënten

+ -
print

Benodigdheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:

    Stoom de spinazie kort, zodat het net slinkt.
    Schep de spinazie over in een vergiet en duw het vocht er heel goed uit, totdat het bijna droog is.
    Hak de spinazie grof en breng het op smaak met zout en peper.
    Roer de ricotta los in een grote schaal.
    Meng het met de spinazie, parmezaan, ham en kruiden tot alles goed is vermengd.
    Zet het in de koelkast tot gebruik.

    Bereiding:

    Bestuif het werkblad licht met bloem.
    Maak van het deeg 2 gelijke porties en rol het uit tot een ronde plak.
    Bestrooi de deegplakken met het paneermeel.
    Verdeel de spinazievulling over 1 deegplak als een krans met een bolletje in het midden.
    Bestrijk de randen van het deeg met water.
    Leg de tweede deegplak erop.
    Druk het overal stevig op elkaar en snij de randen bij.
    Plaats een kopje in het midden en druk de randen dicht met een vork.
    Snij het deeg vanaf de buitenrand in 18 gelijke delen in tot het kopje en kantel het deeg voorzichtig een kwartslag.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bestrijk de taart met ei en bak het in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
    Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan.
    Laat ze afkoelen en hak ze grof.
    Haal de taart uit de oven en bestrooi het met de pijnboompitten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • parmezaanse kaas, kruiden, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
190 kcal
9%760 kcal
Vetten
11 g.
15%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinaziebloem met ricotta en ham