Shoarmataart met paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Braadpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. In kom doen:
  3. zakje bakmix, boter en ca. 3 eetlepels lauw water.
  4. Met twee messen boter klein snijden tot erwtjes-grootte.
  5. Met een hand snel tot samenhangende bal kneden.
  6. Kom afdekken met folie en deeg maximaal 15 minuten in koelkast laten rusten.
  7. Springvorm (22 cm) invetten.
  8. Aanrecht bestuiven met .
  9. Met deegroller deeg uitrollen tot lap, ca. 5 cm groter dan vorm.
  10. Hiermee springvorm bekleden met opstaande rand.
  11. Snipper de en snijd de in stukjes.
  12. In braadpan boter verhitten.
  13. Vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
  14. Knoflook erboven uitpersen.
  15. en toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
  16. Erdoor roeren.
  17. , en .
  18. Overdoen in vergiet en laten uitlekken.
  19. Bereiding:
  20. Oven voorverwarmen op 200°C.
  21. Intussen springvorm bekleden met deeg.
  22. Vlees-groentemengsel over deeg verdelen.
  23. Maak de saus door 1½ deciliter en in kom schuimig te kloppen.
  24. Voeg het zakje sauspoeder toe.
  25. In ca. 1 minuut tot luchtig mengsel kloppen, zonodig bij een droge vulling rest van toevoegen.
  26. Schenk de saus over de vulling.
  27. Bestrooien met .
  28. Op rooster taart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine en margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • margarine en margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine en margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine en margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
455 kcal
22%1820 kcal
Vetten
40 g.
57%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Shoarmataart met paprika