Quiche met blauwe kaas en broccoli

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de boter in blokjes (daarna 10 minuten in de diepvries zetten).
  2. Zeef de bloem en het in een grote kom, voeg de blokjes boter toe en wrijf ze tussen de vingertoppen tot er kruimels ontstaan.
  3. Voeg 1 en 1 theelepel toe, roer het door het bloemmengsel en meng tot een homogene massa.
  4. Niet te lang kneden.
  5. Het moet zo zijn dat het makkelijk breekt (dus niet zo plakkerig en uitrolbaar zoals bij koekjesdeeg).
  6. Verpak het in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de (hete lucht) oven op 200 graden C.
  8. Rooster de 5 minuten op een bakplaat en hak ze grof.
  9. Bekleed een ingevette quichevorm van 25 cm met het .
  10. Bedek het met een vel bakpapier en vul het met steunvulling (als je die niet hebt gebruikt gedroogde bonen of rijst).
  11. Bak het 10 minuten blind, verwijderen de steunvulling en bak nog een 3 tot 5 minuten.
  12. Verlaag de temperatuur naar 190 graden C.
  13. Meng de blauwe , , , en .
  14. Breng op smaak met en .
  15. Giet in de taartvorm en bestrooi met de broccoliroosjes en .
  16. Bak 25-30 minuten of tot de vulling net gestold is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en tarwe is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei, eieren, eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, kaas, melk, room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, kaas, melk, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
812 kcal
40%3248 kcal
Vetten
45 g.
64%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
19%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Quiche met blauwe kaas en broccoli