Hartige taart met zalm met broccoli

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem in een kom en voeg toe het en de boter.
    Roer tot een beslag is ontstaan dat op grote erwten lijkt.
    Doe dan bij een langzaam roeren zoveel ijswater er bij, dat er een grote bal deeg ontstaat.
    Kneed die heel even en verdeel de bal in tweeën.
    Sla de twee stukken deeg plat tot schijven en leg die in een plastic zak 1 uur in de ijskast.
    Oven voorverwarmen op 200 graden C.
    Snijd de in kleine roosjes en kook ze 4 minuten beetgaar.
    Meng 200 gram verse zalmfilets in blokjes met , vers gemalen en .
    Verkruimel 6 sneetjes oud met korst in een kom.
    Voeg het zalmmengsel toe.
    Klop in een kom 4 los met 200 milliliter crème fraiche en 250 milliliter koude en meng het broodkruim en 100 gram geraspte erdoor.
    De springvorm invetten met olie of boter.
    Na 1 uur halen we het deeg uit de ijskast en rollen de plakken uit tot cirkels van ongeveer 24 cm.
    Dan in de springvorm van 22 cm doen en zet de rand tegen de vorm op.
    Het mengsel wordt verdeeld over de 2 springvormen.
    Leg de broccoliroosjes over het geheel.
    Smeer dan de zichtbare deegstukken van de taarten in met een los geklopt ei
    Bak de taarten nu af in minimaal 30 minuten.
    Laat buiten de oven snel volledig afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ijs kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem en witbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ijs kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • roomboter, ijs, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in ijs
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in ijs
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
678 kcal
33%2712 kcal
Vetten
43 g.
62%172 g.
Waarvan verzadigd
11 g.
56%44 g.
Waarvan onverzadigd
6 g.
20%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
41%8 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
8 mg.
1%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige taart met zalm met broccoli