Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor het beleg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Los de op in het lauwe en voeg daar een mespuntje aan toe.
  2. Zet 10 minuten terzijde zodat je kunt zien of de gistcellen zich beginnen te vermeerderen.
  3. Dit zie je aan het schuim dat erop komt te staan.
  4. Gebeurt dit niet dan is de niet meer goed en moet je hem vervangen.

    Voeg het toe aan de bloem en maak hier een bergje van op je werkblad.
  5. Maak in het midden een kuiltje en doe daar geleidelijk de giststarter.
  6. Meng beetje bij beetje de bloem onder het gistpapje totdat je een kneedbaar hebt.
  7. Voeg nu de zachte maar niet vloeibare beetje bij beetje toe.
  8. Kneed goed door en maak er een gladde bal van.
  9. Bestrooi hem desnoods met wat bloem zodat hij niet aan je handen blijft plakken.
  10. Druk de deegbal iets plat en leg hem in een kommetje waar je eerst wat bloem in hebt gestrooid tegen het plakken.
  11. Dek dit kommetje af met een vochtige doek en zet het ongeveer 1 uur weg op een warme plaats om te laten rijzen tot ongeveer dubbele hoeveelheid.
  12. Je kunt dit eventueel in de tot 35º C voorverwarmde oven doen.

    Verwarm daarna de oven voor tot 250º C.

    Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het na het rijzen nog enkele minuten door.
  13. Het moet niet meer blijven plakken, desnoods voeg je nog een beetje bloem toe.
    Rol het vervolgens uit tot een dunne plak van enkele millimeters dikte en leg dit in een ingevette, rechthoekige bakvorm of pizzavorm.
  14. Vouw de rand rondom een beetje om zodat die een dijkje vormt voor de aan te brengen vulling.
  15. Het hoeft hierbij niet aan te sluiten op de rand van de bakvorm maar mag gerust wat kleiner zijn.

    Snijd het in stukjes en houd het apart.
    Snijd de in dunne ringen en bak die in een beetje of olie glazig.
  16. Houd het vuur laag en bak de alleen maar glazig en zeker niet bruin.

    Doe de , de crème fraîche en de in een kommetje en roer goed onder elkaar.
  17. Breng op smaak met wat , versgemalen uit de molen en .
    Verdeel dit mengsel over de plak .
    Drapeer hier de spekjes en uienringetjes op en druk ze licht in de roomvulling.

    Bak de flammkuchen ca. 8 à 9 minuten in de op 250º C voorverwarmde oven.
  18. Als je oven die functie heeft zet hem dan op “grill met hete lucht”.
    Let op dat de flammkuchen niet te bruin wordt want dan moet hij eerder uit de oven.

    Neem hem uit de oven en laat hem afkoelen tot handwarm.
  19. Haal hem dan uit de bakvorm.
    Snijd hem in parten en serveer die als hapje bij een heerlijk glas droge witte wijn of nuttig hem als maaltijd.
  20. In de Elzas worden ze gewoon uit de hand gegeten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en tarwebloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, boter, roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
612 kcal
30%2448 kcal
Vetten
36 g.
52%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%204 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Flammkuchen uit de Elzas