Allergie informatie: Sayur Kare (Javaanse kerriegroentensoep
Terug naar het receptIngrediënten
- 3/4 liter bouillon van runderpoulet
- santen naar smaak (van blok of uit blik)
- gemengde groenten:
- 1 ons sperziebonen, in stukjes
- 1 ons roosjes broccoli/stukjes spitskool
- 1 kleine winterpeen in stukjes
- 2 aardappelen (vastkokend) in blokjes
- 1 kleine rode paprika in stukjes
- kruiden die worden fijngemalen:
- 3 kemirinoten
- 2 rode pepers
- stukje kunjitwortel of een theelepeltje kunjitpoeder
- 1 teentje knoflook
- 4 sjalotjes
- 2 theelepels fijngemalen ketoembar (koriander)
- 1 theelepel fijngemalen djintenpoeder (komijn)
- 1 theelepel verkruimelde terasi
- zout en suiker naar smaak
- wat olie om in te fruiten
- kruiden die niet gemalen worden:
- 1 schijf laos gekneusd
- 1 stuk sereh gekneusd (witte gedeelte)
- 3 salamblaadjes
- 2 citrusblaadjes (djeroek poeroetblaadjes)
Meer Recepten
- Kare Domba (gestoofd lamsvlees)
Met lamsvlees, rode lomboks en santen uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Stoofschotels - jaccor - Kolak pisang (gestoofde bananen met Javaanse suiker en santen)
Met bananen, kaneel en vanillestokje uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Nagerechten - jaccor - Appel-perzikenchutney met abrikozen en rozijnen
Met appels, perziken en uien uit India
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Bijgerechten - meinweg - Kare Sapi
Met runderlappen, kerrie en kokos uit Indonesie
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Vlees - 34533 - Kare Ajam Garuda
Met kip, santen en knoflook uit Indonesie
4 porties - 1 uur
Gevogelte - 34533
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Groentegerechten
- Sayur kare (javaanse kerriegroentensoep
- Allergieen informatie