Allergie informatie: Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes
Terug naar het receptIngrediënten
- boemboe voor de sambal goreng telor
- 3 eetlepel zonnebloemolie
- 8 hard gekookte eieren
- 2 heel fijn gesneden sjalotjes
- 2 theelepels knoflookpasta of 2 fijn gesneden teentjes knoflook
- 3 theelepels sambal oeloek
- 2 laurierblaadjes / doan salam
- 1 stuk gemberwortel / of 2 theelepels gemberpoeder
- 1 flinke eetlbruine suiker ( nog liever Goela Djawa gebruiken)
- 1 blik cocosmelk ( 165 milliliter ) of 0,5 santenblok
- geroosterde uitjes
- Voor de toemis
- 2 eetlepel zonnebloemolie
- 2 heel fijn gesneden sjalotjes
- 500 gram sperziebonen of potten sperziebonen
- 1 theelepel gemberpoeder ( djahé)
- 3 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal brandal( oeloek)
- 150 milliliter water
Meer Recepten
- Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Tofu met wokgroenten
Met tofu, winterwortel en rijst uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Vegetarisch - geertjeweiland - Sambal balado (tomatensambal)
Met tomaten, sjalotjes en knoflook uit Indonesie
10 porties - 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Sambal Oelek
Met lombok en zou uit Indonesie
4 porties - 15 minuten
Sambals - michaeltoorop
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Groentegerechten
- Sambal goreng telor met toemis boontjes
- Allergieen informatie