Allergie informatie: Sajoer Oblok Oblok (mild gekruide groentensoep)
Terug naar het receptIngrediënten
- 350 milliliter santen van 100 gram kokoscrême
- 200 gram kouseband, in stukjes van ± 4 centimeter
- 200 gram witte kool, fijn gesneden
- 100 gram petehbonen, gehalveerd
- 2 blaadjes purut
- 2 blaadjes salam
- 0,5 blok tahoe, in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels plantaardige olie
- frituurolie
- boemboe:
- 4 sjalotten, fijn gesnipperd
- 6 tenen knoflook, fijn gesnipperd
- 4 lomboks rood, zaadlijst en pitjes verwijderd
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels laos
- 1 theelepel ketumbar
- 1 mespunt djinten
- 2 theelepels assem
- 2 theelepels basterdsuiker
Meer Recepten
- Knoflookbal
Met gehakt, knoflook en ui uit Nederland
4 porties - 35 minuten
Bijgerechten - harwoon - Ajam Bekakap (geroosterde gekruide kip)
Met kip, kokosmelk en lombok uit Indonesie
4 porties - 1 uur en 55 minuten
Gevogelte - jaccor - Curryfantasie met rijst
Met varkensvlees, gemengde groenten en tomatensap uit Roemenie
4 porties - 1 uur
Rijstgerechten - casapapusilor - Gulai Bagar (Gesmoorde, gekruide lamsbout in kokosmelk)
Met lamsbout, santen en kemirinoten uit Indonesie
4 porties - 1 uur en 10 minuten
Vlees - jaccor - Babi goelai kling (mild gekruid varkensvlees)
Met varkensvlees, knoflook en lombok uit Indonesie
4 porties - 55 minuten
Vlees - jaccor